זה נראה כמו משהו תמים וחמוד, יושבים במסעדה (בדרך כלל אבל לא רק) וממתינים למלצר, זה מניח את התפריט היפה והמעוצב ומצהיר שיש היום מנות מיוחדות, המיוחדים שלנו. מתחיל לתת את נאום המיוחדים שמלווה בהצגה קטנטנה שניראית תמימה ומתוך כוונה טובה, המיוחדים שלנו של היום הם ככה וככה, מנה טובה מאוד הוא אומר וממשיך למנה המיוחדת הבאה.
המשותף לכל המיוחדים שלנו ברור מאוד אבל לא מורגש, אין להם מחיר. המיוחדים באים בלי עלות.
שוב ושוב המסעדה דוחפת את המיוחדים ומייצרת תחושה של ייחודיות, מנות שנמכרות בעלויות מטורפות בלי פיקוח, בלי מידע מלא ללקוח.
הדבר הזה הוא רמאות, תרמית גדולה של בעלי המסעדות באשר הן.
פעמיים נפלתי בזה בתקופה האחרונה ונראה שהמלצרים רק הופכים ליותר ויותר טובים בזה, הם בעצמם יודעים מה המטרה ומנ להגיד ובעיקר מה לא להגיד.
כשמציעים לך משהו במיוחדים, מנה ללא מחיר, מנה קסומה ומדהימה שחייבים לטעום תזכרו – לא להזמין בלי לשאול כמה זה עולה קודם!
לי זה עלה מעל 200 ש"ח בשתי מסעדות עלובות בהן אני לא אבקר יותר לעולם. תחסכו מעצמכם את עוגמת הנפש ואת העלות היקרה וקודם כל תשאלו.